Menig trainer hebben we al voorbij zien komen bij de Arnhemse ploeg genaamd Vitesse. Er zijn bepaalde leiders geweest zoals Dhr. Aalbers, die het team niet naar de overwinning kon leiden. Toch blijkt er een stukje hoop te zijn ontstaan toen Thomas Letsch op het veld kwam te staan. Niet dat we allemaal zo happig op de Duitsers zijn. Denk maar eens terug aan de wedstrijd tegen Duitsland in 1974.

De trainer komt uit Oostenrijk en heeft niet echt veel bekende clubs getraind in het verleden. Dus het was ook niet zo gek dat de spelers van Arnhem een beetje raar opkeken toen er verteld werd dat dit de nieuwe trainer zou worden. De Nederlandse taal wordt nog niet helemaal goed door hem beheerst en daarom zal het juist extra moeilijk zijn om te communiceren.

Eenmaal op het spelersveld te zijn aangekomen, werd het voor de spelers nog raadselachtiger omdat er een 3-5-2 systeem aan te pas kwam. We kennen deze ploegopstelling terug als we verdedigend willen spelen. Dus de achterlinie beschikt over 5 verdedigers, terwijl er voorin maar een paar spelers te vinden zijn. Overigens is het spel op deze manier ook moeilijker te controleren en het blijkt dat het overspelen van de bal ook lastiger is.

Desalniettemin gelooft Dhr. Letsch er heilig in en het heeft in het verleden ook zijn vruchten afgeworpen. De trainingscarrière van de Oostenrijker komt niet verder dan het amateurvoetbal, toch geloofde Red Bull in hem en bracht het hem in 2012 de titel: trainer van amateurvoetbal. Red Bull Salzburg stond onder zijn beheer met spelers tot aan 16 jaar. Na enkele voetbalbekers te hebben gewonnen ging de Vitesse trainer aan de gang met FC Liefering.

Van 2017 tot aan 2019 was hij verantwoordelijk voor de trainingen van Austria Wien en na meerdere wedstrijden te hebben verloren was het de beurt aan Thomas Litsch om zijn biezen te pakken. De trainer zat geruime tijd aan de zijlijn, totdat zijn naam herhaaldelijk viel bij Vitesse. Het was niet lang erna dat er een handtekening werd gezet en de trainer te zien was in de Arnhemse stad.

Op dit moment is de Vitesse trainer hard op weg om een goede indruk te creëren bij het Nederlandse publiek en met name de Arnhemmers. Geweldige resultaten blijken bij de TOTO KNVB bekertoernooi niet uit te blijven. Ze hebben namelijk van Excelsior gewonnen en daarom staan ze nu in de halve finale van het prestige toernooi. Dus al met al, blijkt de trainer toch wel wat meer in zijn mars te hebben dan alleen maar voor de klas te staan.

Tot slot

De TOTO beker ligt in het handbereik voor deze ploeg uit Arnhem en het zou dan ook een debuut zijn als deze droom werkelijkheid wordt. Niet alleen voor de spelers, maar ook voor Thomas, die dan vervolgens als een pijl in de ranglijst klimt. Laten we hopen dat de Vitesse fans allemaal achter de ploeg staat en de arend het nodige geluk mag brengen.