Sinds 1971 hebben de supporters van Vitesse het stadium “Nieuw-Monnikenhuize”talloze keren bezocht, totdat er een nieuw gebouw op de loer lag. We hebben het natuurlijk over de GelreDome. Dit gigantische bouwwerk is in 1998 opgeleverd en alle fans konden het voetbalspektakel hier aanschouwen. Het stadium dient niet alleen om voetbalwedstrijden te houden, maar ook verschillende popconcerten zijn hier de dagelijkse kost.

Grote bands en artiesten zoals U2 en Madonna hebben in dit gebouw opgetreden. Het kan trouwens 34,000 man huisvesten en in 5 uur wordt het popstadium in een voetbalveld omgetoverd. De grasmat is namelijk uitschuifbaar en het dak van het stadium kan worden gesloten. Verder kunnen we ook vermelden dat het bezoekersaantal met 300% gestegen is na de verhuizing van het oude naar het nieuwe stadium.

Wie zit achter de voetbalclub Vitesse?

Als we gaan bekijken wie de voetbalclub eigenlijk beheert, dan zien we dat het niet op de Nederlandse bodem te vinden is. Daarvoor moeten we uitwijken naar het koude Rusland. Niet minder dan Dhr. Oyf komen we dan tegen. Deze persoon heeft namelijk zijn geld verdient met het zakendoen in olie en gas. Hij legde een riant bedrag neer en besloot de Arnhemse club te kopen.

Toch zijn de zogeheten “gouden aandelen”niet in handen van de Russische zakenman. Deze aandelen zijn de trots van de club en bestaan uit de kleuren van de club en de organisatie om ergens te gaan spelen. Dit alles staat in het beheer van SBV Vitesse-Arnhem.

Verder komen we nog de zogeheten “vrienden van Vitesse”tegen. Deze vriendengroep bestaat uit verschillende personen die voornamelijk in Arnhem wonen. De mensen hebben een groot aandeel in de club en staan vaak garant om de club uit narigheden te halen. De voetbalclub heeft namelijk al heel wat te voortduren gehad en op de rand van afgrond gestaan. Net als we dachten dat de club ging omvallen, werd er toch weer een bepaalde cash-injectie gemaakt om Vitesse te laten doorspelen.

De jongere garde spelers

Vitesse stopt niet alleen zijn energie in het lijdende voetbalteam, maar ook in de jongere generatie. Zij zijn namelijk de toekomst van de club. Ze worden in het plaatsje: Papendal”getraind en maken deel uit van de tweede divisie. Jong Vitesse is de hoofdmotor van het jong aangedreven team en dankzij de academie worden er jaarlijks voetbal talenten gecreëerd. Ze hebben al heel wat titels in de wacht gesleept. Zo zien we dat de jonge club in 2018 kampioen werd in de derde divisie. Vervolgens hebben ze nog enkele andere titels op hun naam staan waaronder Beloftendivisie A, Districtsbeker Oost en Beloften KNVB beker. Resultaten waar de aspirant spelers trots op mogen zijn.

Tot slot

Dankzij het inzicht van de organisatoren wordt de jonge generatie klaargestoomd voor het grote werk. Bovendien worden de trainingen door een zogenaamd “voetbal lab” nauwlettend in de gaten gehouden. Nu rest ons alleen nog maar om onze gedachten bij deze spelers te hebben en te ondersteunen bij opkomende voetbalwedstrijden.