Geregeld komen er nieuwe spelers op de markt, maar het meest bevredigend is als er voetballers klaar worden gestoomd voor de eerste divisie. Vitesse heeft een academie waar jeugdspelers worden getraind. Zo zijn er in het verleden vele spelers vertrokken naar een bekende ploeg.

Neem nu bijvoorbeeld de linkervleugelverdediger genaamd Alexander buttner. Deze speler heeft bij Vitesse gespeeld van 2000 tot 2005 en is nadien vertrokken naar de U.S. Een andere meer bekende voetballer is Julian Calor. Deze middenvelder heeft ongeveer 2 jaar voor Vitesse gespeeld en is daarna blijven steken bij SV Tec.

Je kunt als club natuurlijk ook bepaalde aspirant spelers aankopen. Dit is namelijk gebeurd met Noah Ohio. Hij geloofde zelfs niet dat Vitesse nog geen kampioen was geworden in het verleden. Hij is een spits en is flink aan de weg aan het timmeren om zijn naam waar te maken bij Vitesse.

Trouwens, hij is nog maar 18 jaar en heeft zijn jeugdopleiding bij Manchester United gedaan om vervolgens naar Leipzig in Oostenrijk te gaan. Het contract van deze Vitesse spits loopt overigens in juni 2023 af. Vitesse gelooft in deze speler en het gevoel is wederzijds.

Het voetbal lab

Als je dacht dat ze bij Vitesse stil zaten, dan heb je het mis. Het zogenaamde voetbal lab heeft namelijk alles in huis om de voortgang van het voetbalspel te analyseren. De spelers die wekelijks trainen worden met bepaalde monitoren op de voet gevolgd.

Nu zul je wel denken: “waar is dat goed voor”? Toch gelooft Vitesse hierin en verzameld op deze manier allemaal informatie van de speler. Denk hier aan dribbelen, tactieken en natuurlijk de verschillende spelopstellingen. Ze laten niets aan het toeval over in Arnhem.

Verder beschikt deze Arnhemse voetbalclub over een groot gebouw dat als accommodatie beschikt. Vergezeld van diverse fysiotherapeuten en een goede organisatie wordt er dagelijks een gezond potje voetbal gespeeld.

Daarnaast staat jong Vitesse niet alleen op het jeugdveld, want ze hebben een nauw contact met verschillende Nederlandse en buitenlandse ploegen. In Nederland zie je het Vitesse team samenwerken met WSV, Roda 46 en de Bataven. In het buitenland worden ze erkend door Chelsea FC en Valsa FC.

Bovendien werd de tweede divisie getraind door Nicky Hoffs. Deze rasechte Arnhemmer, met bijnaam “ratje” stond al heel wat jaren op het veld. Hij is een middenvelder die zijn sporen heeft verdient bij clubs zoals Willem 2 en natuurlijk Vitesse.

Trouwens, jong Vitesse heeft na het faillissement al heel wat voor zijn kiezen gekregen. Het was namelijk in het jaar 2013 dat de club ten onder ging en hiermee verloren ze ook de Internationale KNVB status. Gelukkig werd dit gegeven in 2018 compleet hersteld en doen ze weer vrolijk mee.

Tot slot

De vooruitgang en de toekomst van Vitesse wordt vergezeld door jonge energieke spelers. Ze worden getraind of aangekocht, maar 1 ding is zeker. Ze staan allemaal in het teken van de arend die bij iedere thuiswedstrijd over het stadium vliegt naar de beginstip. Go Vitesse Go!