Het Vitesse shirt motiveert
HET VITESSE SHIRT MOTIVEERT

Het shirt van de twee adelaars toont de scherpte van de club. De focus op vooruitgang. Van het trainingscomplex Papendal naar het spektakel in het GelreDome. Het theater is er voor de jonge talenten, om te inspireren en te amuseren. Voetbal moet er groots gespeeld worden. Hetgeen de jongen van de club weet. Dat is ook de reden van zijn terugkeer. Ricky van Wolfswinkel wil weer laten zien waar Vitesse voor staat. De boel in beweging brengen. En het lukt. De selectie is gebrand op succes en de eerste prijs is al binnengesleept. De KNVB-beker. Van Wolfswinkel staat in de historie gegrift. Voor het eerst in het 125-jarig bestaan van de club, bezorgde hij met zijn twee goals in de bekerfinale Vitesse de overwinning. Niet alleen zijn twee goals maar het hele team droeg hieraan bij. De selectie is alsmaar sterker geworden. Fysiek en mentaal. De kracht komt van binnenuit want de intrinsieke motivatie zit nu in het Vitesse shirt verworven.

De selectie en hun kunsten
Eloy Room op goal, met zijn vlijmscherpe reflexen. Aan zijn linkerzijde de opkomende back Alexander Bttner, technisch begaafd net als de andere back Kevin Diks. Van origine het talent van de club. Guram Kashia als aanvoerder, sterk als ijzer en altijd voorop in de strijd. Het boegbeeld van de verdediging. Hij als laatste man en Kelvin Leerdam er ietsje voor. De voetballer die zorgt voor de opbouw. Een linie doorschuift, waar Marvelous Nakamba en Nathan rond de middencirkel circuleren. De Zimbabwaan en Braziliaan floreren op het middenveld. Nathan als buitengewoon talent. Een aanvallende middenvelder die met zijn technische vaardigheden ook als buitenspeler uit de voeten kan. Zijn acties zijn minstens zo wonderbaarlijk als de traptechniek van Lewis Baker. De gedreven middenvelder. Vele vrije trappen en afstandsschoten heeft hij er al inliggen. Net zoals Adnane Tighadouini dat ook kan. Zomaar en uit het niets een bal in de kruising krullen. Het zijn spelers met een uitzonderlijk talent. Navarone Foor is er nog zo n, behendig en technisch. Buitenspeler of nummer 10. Bij hem kan het allebei. Vol trots dragen al deze selectie spelers het Vitesse shirt ontworpen door Macron.

De details van het shirt
De rode en gele strepen tonen de wilskracht van de spelers. Het contrast is pakkend. Met het oog op de details, staat in de kraag de tekst est. 1982. Het oprichtingsjaar van de Arnhemse club. Vitesse is n van de eerste Nederlandse profclubs uit de geschiedenis en daar mag het volk trots op zijn. Op het nieuwe shirt komt dan ook nadrukkelijk het 125-jarig bestaan terug, pal onder het embleem. Onder de zwart-gele adelaars en de bal staat in het nieuwe seizoen 125 jaar. De V-hals van dit voetbalshirt kenmerkt de eerste letter van de club en de retro-stijl tekent de historie. Die van de spelers, de trainers, de supporters en alle anderen die achter het rood en geel staan. Ernems trots.